Kipróbálnád magad a lovin, de bonyolultnak tűnik? Segítünk!

szamologep tűnik

Ha az emberek itthon meghallják a sportfogadás szót, az esetek 90 százalékában a foci, a kosárlabda vagy a tenisz jut eszükbe. Tény, ezek a legnépszerűbb sportágak nem csak a papír alapú, de az online sportfogadást illetően is, de az Egyesült Királyságban a futball mellett a lóversenyekre teszik legtöbb a pénzük.

Magam is megjártam a lovit, elképesztő kisugárzása van egy ilyen hétvégének, amikor kimész a pályára, eszel és iszol, közben böngészed a netet, az újságot, statisztikákat nézel, számolgatsz. Megvan a maga szépsége, engem is azonnal berántott, de akkor és ott kezdőként elkelt volna pár jó tanács, vagy legalább egy tapasztalt lovis, aki elmagyarázza a dolgokat.
Így az első élő látogatásom egy lóversenyen óriási bukás lett. Nem csüggedtem, kicsit belevetettem magam a témába és a legközelebbi alkalommal már sokkal okosabban, megfontoltabban érkeztem a versenyhétvégére és bár távozásomkor nem változott meg az életem a pénzügyeim szempontjából, mégis úgy éreztem, sikeresebb napot zártam.
A lovi iránti szeretet megmaradt, de mégiscsak kényelmesebb, ha az ember otthon ülve, kényelmesen is tud fogadni, igaz? Így hát körülnéztem az online piacon, mit is nyújtanak manapság a fogadóirodák… Meglepődve tapasztaltam: Mindent és bármit.
A mostani cikkben leginkább a lóversenyek fogadási típusait vesszük át, majd ajánlok pár oldalt, ami nekem a leginkább tetszett.

Fogadási típusok

A lóverseny fogadás sem olyan egyszerű, mint azt az ember elsőre gondolná. Nem arról van szó, hogy a mezőnyből kiválasztasz egy lovat, aztán vagy ő nyeri a futamot vagy nem.
Ennél azért bonyolultabb (de egyúttal könnyebb) a helyzet szerencsére. No, persze a fenti példára is lehet fogadni természetesen. Vegyük végig a főbb fogadási típusokat

Tét:

Ahogy a fenti példát említettem, erről van szó. Az indulók közül kiválasztjuk a számunkra legszimpatikusabb lovat, a legjobb statisztikával rendelkező lovat vagy épp a bukik szerint legesélyesebb lovat. Kész, ennyi. Egyszerűen hangzik, nem igaz?

Hely:

A sztori ugyanúgy kezdődik, mint az előbb: Válassz egy lovat. Hely fogadásnál viszont nem azt kell eltalálnod, ki nyeri a futamot, elég ha a választott lovad a dobogón, tehát az első három hely valamelyikén végez.

Befutó:

Befutó fogadás esetén már nem elég egy ló mellett letenni a voksunk, kettőt kell választani, melyikük nyeri a futamot és melyikük lesz a második. Csak akkor nyerünk, ha a két paci a mi sorrendünkben halad át a célvonalon.

Befutó tét:

Ebben az esetben ugyanúgy két lovat választunk, de itt már mindegy, hogy melyikük nyer és melyikük a második, akárhogy is érnek célba, mi nyerünk.

Befutó hely:

Adott két ló, nekik kell az első három hely valamelyikén célba érniük és nyert ügyünk van.

Hármasbefutó:

Az egyik legnagyobb summát hozó fogadási típus egyértelműen a hármasbefutó. Itt három lovacskánk pontos sorrendjét kell megtippelni, akkor nyerünk, ha a lovak a mi általunk tippelt sorrendben érnek a célba.
Természetesen ezt is lehet kombinálni, ahogy a befutónál, van lehetőség sorrend nélkül megjelölni a három lovat, de természetesen ez esetben nem hoz annyit a konyhára (persze „sokkal” könnyebb eltalálni a végeredményt).
Ezek a lovi főbb fogadási típusai, ezen kívül pedig még számtalan opció létezik, ez függ a fogadóiroda kínálatától és függ attól is, hol, melyik országban rendezik a futamot. Más szabályok vannak pl. Angliában és más Dél-Afrikában.

Nekünk elsőre bőven elegendő, ha a fentieket megtanuljuk.

Mindenkit arra buzdítok, akit egy kicsit és érdekel a lóverseny fogadás, hogy nézze meg élőben is, tényleg azoknak is tetszeni fog, akik eddig azt gondolták, őket nem érdekli.
Azonban ha mégis úgy döntenél, hogy neked jobban fekszik az online tér, hogy kiéld a lovi utáni vágyaid, akkor mutatok pár oldalt, ahol ezt megteheted:
Mint majdnem mindegyik sportfogadással foglalkozó cikkben, itt is előkerül a Bet365. Lóverseny tekintetében is az egyik legjobb oldalról beszélünk, széles kínálattal, remek bónuszokkal és többnyelvű ügyfélszolgálattal. Mint mindig, őket bátran merem ajánlani.
Még egy oldal, ami nekem ilyen szempontból kedves: A William Hillről van szó. Az 1934-ben alapított iroda az Egyesült Királyságban székel, így természetesen különös hangsúlyt fektetnek a lóversenyekre.
A legjobb oddsokat itt találtam, de számomra a Bet365 minden tekintetben átláthatóbb.
Úgy fejezem be, ahogy szoktam: A lehetőségek szinte végtelenek, ezer meg ezer oldal van, ahol a lovi elérhető a játékosok számára, érdemes ilyenkor azt is megnézni, hogy tudsz befizetni és hogy tudod kivenni a pénzed, hiszen valljuk be, ez a cél: Nyerni.
És mire mész a nyereménnyel, ha problémás vagy nehézkes a nyeremény felvétele? A fenti két oldalak nemcsak megbízhatóak, de a nyeremény kivétele is olyan egyszerű, mint a pofon.